Over mij

Mijn naam is  Karin de Graaff en vanaf 1994 begeleid ik kinderen, jongeren, ouders en volwassenen. Deze ervaring heb ik opgedaan in kindercentra, jeugdzorg en psychiatrie.

In eerste instantie begeleidde ik kinderen en jongeren, al gauw was het voor mij duidelijk dat niets op zichzelf staat zo ook niet een bepaald gedrag van een kind ouder of volwassenen. Ik heb nu mijn werkveld hierdoor ook verruimd naar het systeem waar iemand in leeft. Alles is met elkaar verbonden.

Hierdoor begeleid ik nu kinderen, jongeren, ouders, gezin, relaties en volwassenen individueel, ik sluit aan waar dat nodig is. Dit betekent in praktijk dat ik bij jonge kinderen meestal met de ouders ga werken.

Langzaam ben ik mij steeds meer gaan richten op relatietherapie en individuele volwassenen en jongeren.

Voor uitgebreid CV 

Ik ben geboren in Tilburg na een noodlottig ongeval in de familie ben ik op zoek gegaan. Niet dat ik dat toen bewust wist, dat weet ik nu terugkijkend op al die jaren. Ik voelde onrust in mij. Ik ben naar Amsterdam verhuisd en daar dingen gedaan die ik leuk vond zoals een jaar mij gericht op toneel spelen, meerdere teken en schildercursussen gevolgd bij het Vincent v Gogh museum en andere instanties, visagie en grimeren en drie jaar filmacademie en nog veel meer. Ik heb door mijn pad te gaan gaan veel geleerd van veel verschillende werelden ‘ geproefd’ en iets van meegenomen en geïntegreerd. Maar ik bleef iets wezenlijks missen. Tijdens de HBO pedagogiek Psycho-Sociaal-Werk opleiding  ben ik echt in contact gekomen met mijzelf, Jij bent het belangrijkste instrument dan moet jij jezelf wel echt aangaan en leren kennen. De eerste stap was voor mij een familieopstelling deze liet mij niets nieuws zien maar wel een realisatie dat het was zoals het was, er kwam meer rust , berusting. Dat wilde ik zelf ook kunnen aanbieden hierop volgde opleidingen in familieopstellingen, opstellen van verlangen en ademhaling cursussen enz.  Door yin yoga kom ik in mijn lijf en kan ik beter in contact komen met mijn emoties. Niet voor niets heb ik een foto van mij in Noorwegen op de homepage gezet. Noorwegen heeft mij laten kennismaken met de overweldigende werking van de natuur, waardoor er geen gedachten meer zijn enkel zijn in het nu. 

En dat gevoel is zo fijn dat wil ik meer, de natuur helpt mij daarbij maar zeker ook de verbonden ademhaling en yin yoga en recent ook QiGong.

Natuurlijk kan ik soms volledig afgekoppeld zijn, als een kip zonder kip rondlopen maar weet dan wel makkelijker weer de weg naar binnen te vinden.

En vanuit de verbinding met mijzelf was ik ook in staat om met mijn huidige vriend een goede verbinding aan te gaan.